Alles over flexibele O2-Stopp slangen

O2-Stopp1

vink-groen 90°C vink-groen -20°C vink-groen DN08 vink-groen DN50 vink-groen 0,04 g/m3/d vink-groen 1
Maximale temperatuur Minimale temperatuur Kleinste maat Grootste maat Zuurstofdoorlaarbaarheid Minimum aantal

Onze meest gebruikte flexibele slang in koeling en verwarming

RVS slang op maat   

O2-Stopp slangen

O2-stopp slangen worden al jaren wereldwijd succesvol toegepast in zowel woning- als utiliteitbouw. Sinds jaar en dag is dit type slang onze meest verkochte RVS omvlochten slang vanwege de uitstekende eigenschappen. O2-Stopp slangen kenmerken zich door grote flexibiliteit, een groot temperatuurbereik, en een laag drukverlies. Daarnaast is er een breed aanbod aan verschillende fittingen beschikbaar die aan O2-Stopp slangen geproduceerd kunnen worden. 

De butyl binnenslang beperkt zuurstofdiffusie tot slechts 0,04 gram per m3 per dag, waarmee O2-Stopp slangen ruimschoots voldoen aan de DIN4726 norm (0,1 g/m3/d).

Download hier de Technische informatie van O2-Stopp slangen

O2-Stopp slangen voor verwarming en CV

Het slangmateriaal van O2-Stopp slangen is geschikt voor temperaturen tot maar liefst 90°C en kan daardoor in vrijwel alle CV- en verwarmingssystemen in utiliteit- en woningbouw gebruikt worden. Ook bij hogere temperaturen blijven O2-Stopp slangen zuurstofdicht volgens de DIN4726 norm, zo blijkt uit het keuringsrapport van het Duitse MPA NRW, getest in 2016 bij een temperatuur van 80°C.

Houd er rekening mee dat enkele fittingen die aan O2-Stopp slangen kunnen worden bevestigd, de maximale werktemperatuur en/of -druk kunnen beïnvloeden. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@easy-fitt.nl indien u O2-Stopp slangen wilt uitvoeren met John Guest steekfittingen in een systeem waarbij de werktemperatuur boven de 70°C kan uitkomen.

  

 

O2-Stopp

O2-Stopp2

 

O2-Stopp slangen voor koeling

O2-Stopp slangen mogen voor zowel koeling als verwarming gebruikt worden, en zijn geschikt voor gebruik in systemen met een glycolmengsel (max. 30% glycol). Om corrosie van de RVS (AISI304) mantel door condenswater te voorkomen, wordt geadviseerd de O2-Stopp slangen dampdicht te isoleren wanneer deze voor koeling gebruikt worden. In de meest toegepaste diameters (DN10, DN13, DN15, en DN20) kunnen O2-Stopp slangen af-fabriek voorzien worden van een isolatiemantel. 

O2-stopp slangen op maat gemaakt

De voordelen van het gebruik van flexibele O2-Stopp slangen komen pas echt tot hun recht als de slang gemaakt is met de juiste fittingen, zodat geen extra verloopfittingen benodigd zijn, de juiste lengte en het juiste aantal. Met de unieke Easy-Fitt slangenconfigurator kunt u ook O2-Stopp slangen geheel naar wens samenstellen, vanaf 1 stuk.

STEL UW OP MAAT GEMAAKTE O2-STOPP SLANG HIER SAMEN! 

Wanneer de in de slangenconfigurator geselecteerde combinatie van fittingen niet mogelijk is in O2-Stopp, wordt enkel OxyBAN als optie getoond. Neem contact met ons op via verkoop@easy-fitt.nl indien u op zoek bent naar een fitting die niet standaard beschikbaar is voor O2-Stopp slangen. Wij gaan graag samen met u op zoek naar de meest geschikte oplossing!

 

O2-Stopp4

O2-Stopp6

 

Garantie

O2-Stopp slangen hebben standaard 2 jaar fabrieksgarantie, inclusief dekking voor eventuele gevolgschade. Garanties zijn uitsluitend geldig wanneer de slangen volgens de richtlijnen geïnstalleerd zijn.

In overleg is de garantietermijn voor projecten van professionele installateurs te verlengen naar 5 jaar. Neem hiervoor contact met ons op via info@easy-fitt.nl.


Veelgestelde vragen over O2-Stopp slangen

Heeft u een andere vraag over O2-Stopp slangen? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op via info@easy-fitt.nl of +31(0)72 534 5070.

 

O2-Stopp  en OxyBan slangen zijn beide geschikt voor zowel GKW als CV systemen, maar hebben een verschillende binnenslang. Bij O2-Stopp is dit een rubberachtige slang en bij OxyBan een slang van gegolfd kunststof. In de praktijk zijn de belangrijkste verschillen:

- Door de gladde EPDM binnenslang hebben O2-Stopp slangen een wat lager drukverlies dan OxyBan slangen van dezelfde diameter.

- De zuurstofdiffusiedichtheid van OxyBAN slangen is met 0,00086 g/m3/d beter dan O2-Stopp (0,04 g/m3/d).

- O2-Stopp slangen voelen iets soepeler aan dan OxyBan slangen, maar de buigradius van beide typen slangen is vergelijkbaar. O2-Stopp slangen zullen iets meer doorhangen en hebben een iets grotere kans op knikken bij een zeer korte buigstraal.

- Voor O2-Stopp slangen kunnen vaak dezelfde slangdragers gebruikt worden als voor EPDM slangen, waardoor veel verschillende fittingen beschikbaar zijn die doorgaans door de grote vraag ook goedkoper zijn. Door de gegolfde binnenslang van OxyBan slangen hebben de fittingen die aan OxyBan slangen geproduceerd worden een ander profiel op de slangdrager. Deze zijn minder algemeen verkrijgbaar en daarom iets duurder. Het slangmateriaal van OxyBan is echter iets goedkoper dan O2-Stopp slangen, waardoor met name langere slangen in OxyBan vaak goedkoper uitvallen.

- O2-Stopp slangen kunnen veelal voorzien worden van haakse John Guest fittingen en/of haakse wartelmoeren. Er zijn op dit moment nog geen haakse fittingen beschikbaar voor OxyBan slangen.

- O2-stopp slangen hebben een maximale werktemperatuur van 90°C, tegen 80°C voor OxyBan. Het type fitting dat aan de slang geproduceerd wordt kan hier voor beide typen invloed op hebben.

O2-Stopp en Oxystop slangen komen uit twee verschillende fabrieken. Oxystop slangen worden in Italië gemaakt, terwijl het nieuwere O2-Stopp in Duitsland gemaakt wordt. In het verleden verkochten wij Oxystop slangen, maar sinds enkele jaren verkopen wij enkel nog O2-Stopp slangen. O2-Stopp slangen zijn als het ware onze 'nieuwe generatie' Oxystop slangen, maar de technische verschillen zijn verder beperkt. Onze Oxystop slangen waren voorzien van een binnenslang uit EPDM en een zuurstofdiffusiedichte butyl laag. De binnenslangen van O2-Stopp slangen zijn volledig uit het zuurstofdiffusiedichte butyl vervaardigd.

Beide typen slangen voldoen aan de DIN4726 norm voor zuurstofdiffusiedichtheid.

Ja, dat kan! Voor veel slangdiameters heeft onze fabriek standaard isolatiemateriaal voorradig. In onze slangenconfigurator verschijnt automatisch de optie om een slang geïsoleerd te kiezen, indien dit standaard mogelijk is. Indien de optie niet verschijnt, is voor de gekozen diameter niet standaard een isolatiemantel beschikbaar. Neem in dat geval contact met ons op via info@easy-fitt.nl zodat wij voor u kunnen uitzoeken of de door u gewenste slang alsnog geïsoleerd geleverd kan worden.

Het slangmateriaal van O2-Stopp slangen is geschikt een maximumtemperatuur van 90°C. De aan de slang gemonteerde fitting kan de maximale werktemperatuur en/of werkdruk echter beïnvloeden. Neem contact met ons op via info@easy-fitt.nl als u een O2-Stopp slang met John Guest steekverbindingen wilt gebruiken in systemen waarin de werktemperatuur boven de 70°C kan uitkomen.

De maximale werkdruk van het slangmateriaal is afhankelijk van de slangdiameter. Bij de toegestane maximumtemperatuur van 90°C mag het slangmateriaal tot de volgende werkdrukken gebruikt worden:

DN08: 15 bar
DN10: 15 bar
DN13: 15 bar
DN15: 12 bar
DN20: 10 bar
DN25: 10 bar
DN32: 10 bar
DN40: 6 bar
DN50: Op aanvraag

Houd er rekening mee dat de keuze van de aan de slang gemonteerde fitting van invloed kan zijn op de maximale werkdruk, werktemperatuur of de combinatie hiervan. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via info@easy-fitt.nl

In theorie kunnen O2-Stopp slangen vrijwel oneindig lang gemaakt worden. In de praktijk ontstaan er tijdens het omvlechten van het slangmateriaal echter wel eens foutjes in de omvlechting waardoor dat stuk uit de rol geknipt moet worden. Doorgaans is het mogelijk slangen tot ca. 10 meter te leveren. Indien u slangen nodig heeft die langer zijn dan 10 meter dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons hiervoor mailen via verkoop@easy-fitt.nl of bellen op +31(0)72 534 5070.

De minimale lengte van een slang is afhankelijk van de lengte van de slangdragers. De slangdrager is het deel van de fitting die aan een slang gemaakt wordt, dat ín de slang gestoken wordt en vastgeperst wordt. Kleinere slangdiameters hebben normaal gesproken kortere slangdragers waardoor dunnere slangen ook korter geproduceerd kunnen worden. De minimale lengte is opgenomen in onze slangenconfigurator, waardoor u een melding krijgt als de slang te kort gekozen wordt.

Hoe korter de slang gekozen wordt, hoe minder flexibel deze te gebruiken is. Houd altijd rekening met de installatie-instructies. Deze vindt u in de data sheet. Hierin vindt u ook de minimaal benodigde lengte om bijvoorbeeld een 90°, 180° of 360° bocht te kunnen maken.

De minimale buigradius is afhankelijk van de diameter van de slang (DN maat). Voor O2-Stopp slangen gelden de volgende minimale buigradii:

DN08: 27 mm
DN10: 35 mm
DN13: 45 mm
DN15: 70 mm
DN20: 80 mm
DN25: 100 mm
DN32: 160 mm
DN40: 180 mm
DN50: Op aanvraag

Zie hiervoor ook de Technische informatie O2-Stopp slangen

De prijs van O2-Stopp slangen is uiteraard sterk afhankelijk van de gewenste uitvoering. Bij Easy-Fitt kunt u O2-Stopp slangen volledig naar wens samenstellen en bestellen. U bepaalt zelf:

- Beide aansluitingen
- De slangdiameter
- De slanglengte
- Het aantal (vanaf 1 stuk)

U kunt voor kleine aantallen gratis en vrijblijvend onze unieke online slangenconfigurator gebruiken. Met deze handige online tool kunt u zelf uw slang(en) in logische stappen samenstellen en desgewenst bestellen. Voor grotere projecten kan een speciale projectkorting overeengekomen worden op basis van het benodigde aantal.

Uiteraard kunt u prijzen ook per e-mail (verkoop@easy-fitt.nl) of telefoon (+31(0)72 534 5070) vrijblijvend bij ons opvragen! 

De exacte levensduur van een (O2-Stopp) slang is afhankelijk van vele factoren, zoals werktemperatuur en -druk, maar bijvoorbeeld ook omgevingstemperatuur. Na verloop van jaren kunnen O2-Stopp slangen meer zuurstof door gaan laten en kan het materiaal van de binnenslang uitdrogen waardoor deze bij beweging kan afbrokkelen of scheuren. 

In de regel wordt geadviseerd RVS omvlochten slangen met rubberen of kunststof inlage, dus ook O2-Stopp slangen, na 10-15 jaar preventief te vervangen. 

De levertijd van O2-Stopp slangen is sterk afhankelijk van de gekozen uitvoering en het gewenste aantal. Voor kleinere aantallen geldt doorgaans een levertijd van 8-10 werkdagen. In sommige gevallen kunnen losse stuks zelfs binnen 3-4 werkdagen geleverd worden.

Indien het om grotere aantallen gaat (doorgaans vanaf ca. 100 stuks, afhankelijk van de slangdiameter), kan de levertijd oplopen tot 2 à 3 werkweken. Een project met vele honderden of zelfs duizenden slangen en/of speciaal op maat gemaakte fittingen kunnen doorgaans met ca. 6-7 werkweken geleverd worden. Als de verwachte levertijd voor grote projecten te lang is, kan vaak in overleg een deellevering afgesproken worden die eerder geleverd wordt.

Let op: al onze opgegeven levertijden zijn een realistische inschatting op basis van onze ervaring met onze fabriek, met wie wij inmiddels alweer bijna 20 jaar onafgebroken zakendoen. Wij kunnen echter nooit garantie op verwachte levertijden geven.

Nee, in principe liggen er geen RVS omvlochten slangen bij Easy-Fitt op voorraad. Indien de verwachte levertijd te lang is kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen zodat wij u kunnen helpen met zoeken naar alternatieven die sneller leverbaar zijn. Neemt u hiervoor contact met ons op via verkoop@easy-fitt.nl of +31(0)72 534 5070.

Ja, O2-Stopp slangen zijn bij uitstek geschikt om warmtepompen aan te sluiten. O2-Stopp slangen mogen gebruikt worden voor mengels tot maximaal 30% glycol. Dankzij de gladde binnenslang veroorzaaken O2-Stopp slangen een laag drukverlies wat het energieverbruik ten goede komt. Daarnaast zijn O2-Stopp slangen zeer flexibel en te voorzien van haakse fittingen, waardoor installatie in krappe ruimtes ook mogelijk is.

O2-Stopp slangen kunnen voorzien worden van een messing buiseind in maten die ook verkrijgbaar zijn in o.a. Mapress, VSH Xpress, etc. Technisch gezien is het goed mogelijk om dit buiseind vast te persen in een dergelijke persfitting. Wij raden dit echter af omdat dit een niet-demontabele verbinding betreft terwijl het wordt geadviseerd O2-Stopp slangen na 10-15 jaar preventief te vervangen. Wanneer de slang met een persverbinding vast zit, kan de slang enkel vervangen worden door de slang samen met de (Mapress) fitting uit het leidingwerk te zagen. Dit brengt onnodige kosten en arbeid met zich mee. 

In plaats van het vast persen van een slang met een buiseind, adviseren wij de slang te voorzien van een demontabele John Guest steekverbinding die op koper en C-staal / precisiebuis toegepast kan worden. U kunt voor meer informatie over deze fitting altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via e-mail (info@easy-fitt.nl) of telefoon (+31(0)72 534 5070).