Kunststof drinkwaterslang met RVS omvlechting

LC-flex24_klein

vink-groen 90°C vink-groen 0°C vink-groen DN06 vink-groen DN50 vink-groen DVGW, SVGW, WRAS vink-groen 1
Maximale temperatuur Minimale temperatuur Kleinste maat Grootste maat Drinkwaterkeuren Minimum aantal

De breedste range drinkwaterslangen

LC-flex DN25   

LC-flex slangen

LC-flex slangen zijn opgebouwd uit een kunststof (Polyethyleen) binnenslang met RVS omvlechting. De PE binnenslang is vrij van potentieel schadelijke componenten zoals halogenen, weekmakers en zware metalen. 

Door de PE binnenslang voelt een LC-flex slang wat stugger aan dan bijvoorbeeld een siliconen drinkwaterslang. Om de slang ook in grotere diameters flexibel te houden, heeft worden LC-flex slangen vanaf DN20 met een gegolfde binnenslang gemaakt. Dit zorgt voor grote flexibiliteit, waardoor de minimale buigstraal van een DN20 en zelfs DN25 slang bijvoorbeeld kleiner is dan die van een DN15 slang met gladde binnenslang. Door de gegolfde binnenslang hebben LC-flex slangen vanaf DN20 wel een iets hoger drukverlies dan slangen van dezelfde diameter met een gladde binnenslang.

Download hier de datasheet van LC-flex drinkwaterslangen

LC-flex slangen voor drinkwatertoepassingen

LC-flex slangen zijn door diverse internationale instanties goedgekeurd voor gebruik in drinkwatersystemen. Op aanvraag zijn speciale loodvrije fittingen aan LC-flex slangen beschikbaar. Door het brede temperatuurbereik is een LC-flex slang toepasbaar in zowel koudwaterleidingen als warmwaterleidingen. 

In tegenstelling tot siliconen drinkwaterslangen zijn LC-flex slangen leverbaar tot maar liefst DN50 (2"). Hierdoor kunnen LC-flex slangen in vrijwel iedere drinkwaterinstallatie gebruikt worden.

  

  LC-flex DN08

 

  LC-flex

 

Legionella

De zeer gladde wand van LC-flex slangen helpt de opbouw van biofilm verminderen, waardoor uiteindelijk de kans op groei van de Legionella bacterie wordt verminderd. De kans op Legionellabesmetting wordt echter voor het grootste deel bepaald door het ontwerp van de installatie. Door het leidingwerk regelmatig met temperaturen van 60°C of meer te spoelen, wordt de kans op Legionellabesmetting sterk verminderd. LC-flex slangen kunnen zelfs tot een temperatuur van 90°C gespoeld worden.

Voorkom daarnaast dat koudwaterleidingen opgewarmd kunnen worden door bijv. (vloer)verwarmingsleidingen die dichtbij aangelegd zijn. Het isoleren van de koud- en/of warmwaterleiding helpt het opwarmen van de koudwaterleiding voorkomen. LC-flex slangen t/m DN20 kunnen af-fabriek standaard voorzien worden van een isolatiemantel. De optie om deze slangen met isolatiemantel geleverd te krijgen vindt u terug in onze slangenconfigurator.

Op maat gemaakte LC-flex slangen

De voordelen van het gebruik van flexibele LC-flex slangen komen pas echt tot hun recht als de slang gemaakt is met de juiste fittingen, zodat geen extra verloopfittingen benodigd zijn, de juiste lengte en het juiste aantal. Met de unieke Easy-Fitt slangenconfigurator kunt u ook LC-flex slangen geheel naar wens samenstellen, vanaf 1 stuk.

STEL UW OP MAAT GEMAAKTE LC-FLEX SLANG HIER SAMEN! 

Neem contact met ons op via verkoop@easy-fitt.nl indien u op zoek bent naar een fitting die niet standaard beschikbaar is voor LC-flex slangen. Wij gaan graag samen met u op zoek naar de meest geschikte oplossing!

 

LC-flex

LC-flex slang DN08

   

Garantie

LC-flex slangen hebben standaard 2 jaar fabrieksgarantie, inclusief dekking voor eventuele gevolgschade. Garanties zijn uitsluitend geldig wanneer de slangen volgens de richtlijnen geïnstalleerd zijn. 

In overleg is de garantietermijn voor projecten van professionele installateurs te verlengen naar 5 jaar. Neem hiervoor contact met ons op via info@easy-fitt.nl.


Veelgestelde vragen over LC-flex slangen

Heeft u een andere vraag over LC-flex slangen? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op via info@easy-fitt.nl of +31(0)72 534 5070.

 

LC-flex slangen zijn opgebouwd uit een kunststof (PE) binnenslang met RVS omvlechting. In de maten DN06 t/m DN15 is dit een gladde buis en van DN20 t/m DN50 is dit een gegolfde buis die de flexibiliteit ten goede komt. LC-flex slangen zijn ook verkrijgbaar in DN32, DN40 en DN50. Siliconen drinkwaterslangen worden niet groter dan DN25 geproduceerd.
LC-flex drinkwaterslangen zijn tot maximaal 90°C belastbaar, terwijl onze siliconen drinkwaterslangen tot 110°C gebruikt mogen worden.

Siliconenslangen zijn opgebouwd uit een inwendige gladde siliconenslang met RVS omvlechting in alle maten. De siliconen binnenslang is erg soepel waardoor kortere buigstralen mogelijk zijn met siliconenslang dan met LC-flex slangen. 

LC-flex drinkwaterslangen zijn, afhankelijk van de diameter, voorzien van diverse internationale drinkwaterkeurmerken. KIWA is daar echter geen van. Onze fabrikant heeft ervoor gekozen geen KIWA keurmerk op de slangen aan te vragen in verband met de zeer hoge kosten (zelfs aanzienlijk hoger dan de Duitse DVGW en Engelse WRAS bij elkaar opgeteld) en een zeer beperkte afzetmark. Wel zijn de LC-flex drinkwaterslangen voorzien van de volgende drinkwaterkeurmerken:

DN08: WRAS, DVGW, SVGW
DN10: WRAS, DVGW, SVGW
DN12: WRAS, DVGW, SVGW
DN15: WRAS
DN20: WRAS, DVGW, SVGW
DN25: WRAS, DVGW
DN32: WRAS
DN40: WRAS
DN50: WRAS

WRAS = Engelse drinkwaterkeurmerk
DVGW = Duitse drinkwaterkeurmerk
SVGW = Zwitserse drinkwaterkeurmerk 

Het slangmateriaal van LC-flex slangen is geschikt een maximumtemperatuur van 93°C. De aan de slang gemonteerde fitting kan de maximale werktemperatuur en/of werkdruk echter beïnvloeden. Neem contact met ons op via info@easy-fitt.nl als u een LC-flex slang met John Guest steekverbindingen wilt gebruiken in systemen waarin de werktemperatuur boven de 70°C kan uitkomen.

De maximale werkdruk van het slangmateriaal is afhankelijk van de slangdiameter. Bij de toegestane maximumtemperatuur van 93°C mag het slangmateriaal tot de volgende werkdrukken gebruikt worden:

DN06: Op aanvraag
DN08: 15 bar
DN10: 15 bar
DN13: 15 bar
DN15: 12 bar
DN20: 10 bar
DN25: 10 bar
DN32: 10 bar
DN40: 6 bar
DN50: 6 bar

Houd er rekening mee dat de keuze van de aan de slang gemonteerde fitting van invloed kan zijn op de maximale werkdruk, werktemperatuur of de combinatie hiervan. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via info@easy-fitt.nl.

In theorie kunnen LC-flex slangen vrijwel oneindig lang gemaakt worden. In de praktijk ontstaan er tijdens het omvlechten van het slangmateriaal echter wel eens foutjes in de omvlechting waardoor dat stuk uit de rol geknipt moet worden. Doorgaans is het mogelijk slangen tot ca. 10 meter te leveren. Indien u slangen nodig heeft die langer zijn dan 10 meter dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons hiervoor mailen via info@easy-fitt.nl of bellen op +31(0)72 534 5070.

De minimale lengte van een (LC-flex) slang is afhankelijk van de lengte van de slangdragers. De slangdrager is het deel van de fitting die aan een slang gemaakt wordt, dat ín de slang gestoken wordt en vastgeperst wordt. Kleinere slangdiameters hebben normaal gesproken kortere slangdragers waardoor dunnere slangen ook korter geproduceerd kunnen worden. De minimale lengte is opgenomen in onze slangenconfigurator, waardoor u een melding krijgt als de slang te kort gekozen wordt. Hoe korter de slang gekozen wordt, hoe minder flexibel deze te gebruiken is. Houd altijd rekening met de installatie-instructies. Deze vindt u in de datasheet. Hierin vindt u ook de minimaal benodigde lengte om bijvoorbeeld een 90°, 180° of 360° bocht te kunnen maken.

De minimale buigradius is afhankelijk van de diameter van de slang (DN maat). Omdat LC-flex slangen vanaf DN20 geen gladde maar een gegolfde inwendige slang hebben, is de buigstraal van een DN20 en zelfs DN25 slang kleiner dan die van een DN15 LC-flex slang. Het gunstige effect dat de gegolfde binnenslang heeft op de buigstraal is hiermee goed zichtbaar.

Voor LC-flex slangen gelden de volgende minimale buigradii:

DN06: Op aanvraag
DN08: 55 mm
DN10: 65 mm
DN13: 95 mm
DN15: 125 mm
DN20: 70 mm
DN25: 100 mm
DN32: 130 mm
DN40: 160 mm
DN50: 200 mm

Zie hiervoor ook de datasheet van LC-flex drinkwaterslangen

De prijs van LC-flex drinkwaterslangen is uiteraard sterk afhankelijk van de gewenste uitvoering. Bij Easy-Fitt kunt u LC-flex slangen volledig naar wens samenstellen en bestellen. U bepaalt zelf:

- Beide aansluitingen
- De slangdiameter
- De slanglengte
- Het aantal (vanaf 1 stuk)

U kunt voor kleine aantallen gratis en vrijblijvend onze unieke online slangenconfigurator gebruiken. Met deze handige online tool kunt u zelf uw slang(en) in logische stappen samenstellen en desgewenst bestellen. Voor grotere projecten kan een speciale projectkorting overeengekomen worden op basis van het benodigde aantal.

Uiteraard kunt u prijzen ook per e-mail (verkoop@easy-fitt.nl) of telefoon (+31(0)72 534 5070) vrijblijvend bij ons opvragen!

De exacte levensduur van een (LC-flex) drinkwaterslang is afhankelijk van vele factoren, zoals werktemperatuur en -druk, maar bijvoorbeeld ook omgevingstemperatuur. 

In de regel wordt geadviseerd RVS omvlochten slangen met rubberen of kunststof inlage, dus ook LC-flex slangen, na 10-15 jaar preventief te vervangen. 

De levertijd van LC-flex drinkwaterslangen is sterk afhankelijk van de gekozen uitvoering en het gewenste aantal. Voor kleinere aantallen geldt doorgaans een levertijd van 5-7 werkdagen. In sommige gevallen kunnen losse stuks zelfs binnen 3-4 werkdagen geleverd worden.

Indien het om grotere aantallen gaat (doorgaans vanaf ca. 100 stuks, afhankelijk van de slangdiameter), kan de levertijd oplopen tot 2 à 3 werkweken. Een project met vele honderden of zelfs duizenden slangen en/of speciaal op maat gemaakte fittingen kunnen doorgaans met ca. 6-7 werkweken geleverd worden. Als de verwachte levertijd voor grote projecten te lang is, kan vaak in overleg een deellevering afgesproken worden die eerder geleverd wordt.

Let op: al onze opgegeven levertijden zijn een realistische inschatting op basis van onze ervaring met onze fabriek, met wie wij inmiddels alweer bijna 20 jaar onafgebroken zakendoen. Wij kunnen echter nooit garantie op verwachte levertijden geven.

Nee, in principe liggen er geen RVS omvlochten slangen bij Easy-Fitt op voorraad. Indien de verwachte levertijd te lang is kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen zodat wij u kunnen helpen met zoeken naar alternatieven die sneller leverbaar zijn. Neemt u hiervoor contact met ons op via verkoop@easy-fitt.nl of +31(0)72 534 5070.