RVS slangen, ook zelf op maat te maken!

4100
vink-groen tot 550°C vink-groen tot -196°C vink-groen DN08 vink-groen DN50 vink-groen 100% vink-groen 1
Maximale temperatuur Minimale temperatuur Kleinste maat Grootste maat Zuurstofdiffusiedichtheid Minimum aantal

De 100% diffusiedichte, buigbare RVS slang

RVS   

RVS gegolfde slangen, type 4100

De RVS gegolfde slangen van type 4100 zijn kwalitatief uitstekende slangen die volledig op maat door onze Duitse fabrikant geproduceerd worden. Type 4100 slangen zijn, in tegenstelling tot overige slangen voor HVAC toepassingen, niet flexibel maar buigbaar. De slang behoudt dus direct de gekozen vorm. Door de relatief dikke wand van dit type slang is de slang ook zonder extra omvlechting geschikt voor hoge temperaturen en werkdrukken, wat het vaak een prijstechnisch interessant artikel maakt voor toepassing in de HVAC. Wanneer voor het slangmateriaal RVS AISI316 gekozen wordt, is de slang tevens toepasbaar in drinkwatersystemen.

Om metaalmoeheid te voorkomen kan dit type slang niet gebruikt worden in systemen waarin de slang gebruikt wordt om trillingen of bewegingen te compenseren. Het wordt aangeraden de slang niet vaker dan 5x van vorm te veranderen om verzwakking van de slang te voorkomen.

 

Beschikbare aansluitingen

RVS gegolfde slangen van type 4100 kunnen af-fabriek standaard geleverd worden met wartelmoer, buitendraad en koperen of RVS buiseinden. Afhankelijk van de gekozen materialen worden de verbindingen aan de slang geperst, gesoldeerd of gelast. De manier van verbinden heeft invloed op de maximaal toelaatbare werktemperatuur. 

Naast de standaard beschikbare aansluitingen bestaat voor dit type slang ook de mogelijkheid aansluitingen geheel naar wens te laten produceren. Hiervoor geldt een minimum afnamehoeveelheid, afhankelijk van de gewenste aansluitingen. Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op via verkoop@easy-fitt.nl

  RVS

 

 

0% zuurstofdiffusie

Metalen laten geen zuurstof door, waardoor onze RVS gegolfde slangen, zowel Type 4100 als Type 4000, 100% zuurstofdiffusiedicht zijn. Wanneer 100% diffusiedichte materialen vereist zijn, kunnen RVS gegolfde slangen dus wel toegepast worden, maar RVS omvlochten slangen met kunststof of rubberachtige inlage, zoals Oxystop en OxyBan niet. Houd er echter altijd rekening mee dat vrijwel elke verbinding in meer of mindere mate zuurstof tot het systeem toelaat, waardoor een systeem in de praktijk eigenlijk nooit 100% zuurstofdiffusiedicht uitgevoerd kan worden. Om het rendement van het systeem zo hoog mogelijk te houden en corrosie van het systeem tegen te gaan is het altijd verstandig (automatische) ontluchters en/of ontgassers te plaatsen, ook als enkel 100% zuurstofdichte materialen toegepast zijn. 

Easy-Fitt FLEX  

Op maat gemaakt en toch supersnel leverbaar!

Slangen van de Easy-Fitt FLEX Service zijn op maat gemaakte RVS gegolfde slangen (type 4100) die supersnel geleverd kunnen worden. Wij hebben deze service in het leven geroepen om de toenemende vraag te kunnen beantwoorden naar RVS slangen die op zeer korte termijn nodig zijn, en zo onze klanten de kosten van vertraging en mogelijk boeteclausules te besparen.

Op maat gemaakte slangen van de Easy-Fitt FLEX service zijn leverbaar in DN12, DN16, DN20 en DN25, en kunnen voorzien worden van wartelmoeren en/of buitendraad (beide vlakdichtend). De slangen kunnen toegepast worden in onder andere CV, (vloer)verwarming en koeling en kunnen enkel voorzien worden van vlakdichtende buitendraad of wartelmoeren. Gecombineerd met bijv. puntstukken of schroefbussen uit onze voorraad kunnen andere (overgangs)fittingen uiteraard wel aangeboden worden. De slangen kunnen wij tevens voor u voorzien van een isolatiemantel.  

Wij stellen deze slangen op ons kantoor met de hand voor u samen, al dan niet in combinatie met verloopfittingen om de gewenste aansluiting te creëren. De levertijd is o.a.  afhankelijk van het aantal slangen, de gewenste uitvoering, onze voorraad en het moment van bestellen. Wij streven naar een gemiddelde levertijd van maximaal 2 werkdagen. Deze service is daarom niet bedoeld voor massaproductie, maar enkel als noodoplossing waarbij lang wachten op levering van de slang(en) geen optie is. Neem contact met ons op via verkoop@easy-fitt.nl voor een vrijblijvende prijsopgave.

Zelf op locatie slangen produceren

Type 4100 slangen zijn met het juiste gereedschap zeer geschikt om door de installateur op locatie op maat gemaakt te worden. Door zelf slangen op locatie op maat te maken, hoeven slangen niet vooraf ingemeten te worden en kan de installateur direct op locatie aan de slag. Het benodigde handgereedschap, de losse slang op rol en bijbehorende fittingen kunnen los besteld worden. Ook bestaat de mogelijkheid het gereedschap bij ons te huren. U kunt voor zowel aanschaf als huren van het gereedschap vrijblijvend contact met ons opnemen via verkoop@easy-fitt.nl

 

Pers

Pers


Veelgestelde vragen over RVS gegolfde slangen type 4100

Heeft u een andere vraag over Type 4100 RVS gegolfde slangen?
Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op via info@easy-fitt.nl of +31(0)72 534 5070.

 

Standaard worden RVS slangen van type 4100 vervaardigd uit RVS AISI304, wat niet gekeurd is om gebruikt te worden in drinkwatersystemen. Op speciaal verzoek is dit type slang ook leverbaar in AISI316L, wat door verschillende instanties wel goedgekeurd om gebruikt te mogen worden in drinkwatersystemen. Onze RVS gegolfde slangen van type 4100 die vervaardigd zijn uit AISI316L zijn door het Duitse DVGW gekeurd voor drinkwatersystemen. Op onze RVS gegolfde slangen zit geen KIWA drinkwaterkeurmerk. 

Slangen van Type 4100 zijn minder flexibel dan RVS gegolfde slangen van Type 4000. Type 4100 slangen zijn aanzienlijk stugger en eigenlijk niet 'flexibel' maar 'buigbaar' te noemen. Dit type blijft direct in de gekozen vorm staan en is niet geschikt om trillingen te compenseren. 

Slangen van Type 4100 kunnen met het juiste gereedschap op locatie op maat gemaakt worden. Type 4000 slangen zullen altijd af-fabriek compleet besteld moeten worden en kunnen in tegenstelling tot slangen van type 4100 voorzien worden van omvlechting en/of pantser.

Ja, mits vervaardigd uit RVS AISI316L zijn RVS gegolfde slangen van Type 4100 technisch gezien toepasbaar in gasinstallaties. Het Duitse DVGW heeft dit type slang ook goedgekeurd voor die toepassing. Er is echter geen Nederlandse gaskeur beschikbaar.

Houd er rekening mee dat slangen van Type 4100 standaard geleverd worden in RVS304 en daardoor niet gekeurd zijn voor gasinstallaties. Type 4100 slangen worden op aanvraag geleverd in RVS316L.

De maximale werkdruk van RVS gegolfde slangen is sterk afhankelijk van de werktemperatuur. Voor type 4100 slangen gelden bij een temperatuur van 20°C de volgende maximale werkdrukken:

DN-maat Maximale werkdruk
DN08 16 bar
DN12 16 bar
DN15 16 bar
DN18 16 bar
DN20 16 bar
DN23 16 bar
DN25 16 bar
DN32 5 bar
DN40 5 bar
DN50 5 bar

Houd er echter rekening mee dat de temperatuur grote invloed heeft op de maximale werkdruk!

In de grafiek hieronder is te zien wat de maximaal toegestane werkdruk is bij een bepaalde werktemperatuur:

Werkdruk werktemperatuur Easy-Fitt 4100

De maximale werktemperatuur van RVS slangen van type 4100 is 550°C, kortstondig zelfs 650°C. Houd er echter rekening mee dat de temperatuur grote invloed heeft op de maximale werkdruk!

In de grafiek hieronder is te zien wat de maximaal toegestane werkdruk is bij een bepaalde werktemperatuur:

Werkdruk werktemperatuur Easy-Fitt 4100