Siliconen drinkwaterslang met RVS omvlechting

Oxyban6

vink-groen 90°C vink-groen 0°C vink-groen DN08 vink-groen DN32 vink-groen DVGW, SVGW, WRAS vink-groen 1
Maximale temperatuur Minimale temperatuur Kleinste maat Grootste maat Drinkwaterkeuren Minimum aantal

De meest gebruikte RVS flexibele slang voor drinkwater

Siliconenslang   

Siliconen slangen

Onze siliconen drinkwaterslangen zijn voorzien van de laatste generatie siliconen en voldoen aan de hoogste standaarden. Onze siliconen slangen mogen naast drinkwaterinstallaties ook voor medische toepassingen en in de voedselindustrie gebruikt worden. Door de uitstekende eigenschappen en het feit dat het siliconenmateriaal smaak- en geurloos is, is dit onze meest toegepaste slang in sanitair- en drinkwaterinstallaties.

Het zeer soepele siliconenmateriaal zorgt voor eenvoudige installatie van de slang en heeft in iedere diameter een kleine buigradius waardoor siliconenslangen zelfs in de kleinste ruimten geïnstalleerd kunnen worden.

Download hier de datasheet van siliconen drinkwaterslangen

Siliconenslangen voor drinkwatertoepassingen

Siliconenslangen zijn door diverse internationale instanties goedgekeurd voor gebruik in drinkwatersystemen. Op aanvraag zijn speciale loodvrije fittingen aan siliconenslangen beschikbaar. Door het brede temperatuurbereik is een siliconenslang toepasbaar in zowel koudwaterleidingen als warmwaterleidingen. 

De grootst leverbare maat van siliconenslangen is DN32 (1 1/4"), waardoor siliconen drinkwaterslangen in vrijwel ieder systeem in utiliteit- en woningbouw toe te passen zijn. Voor nog grotere installaties zijn LC-flex slangen leverbaar t/m DN50 (2").

 

Siliconenslang

Siliconenslang

  

 

Legionella

In vergelijking met LC-flex slangen hebben siliconenslangen zelfs een nog gladdere binnenslang die de opbouw van biofilm helpt te verminderen. De kans op groei van de Legionella bacterie wordt daardoor sterk verminderd. Het risico op Legionellabesmetting wordt echter voor het grootste deel bepaald door het ontwerp van de installatie. Door het leidingwerk regelmatig met temperaturen van 60°C of meer te spoelen, wordt de kans op Legionellabesmetting sterk verminderd. Siliconenslangen kunnen zelfs tot een temperatuur van meer dan 100°C gespoeld worden.

Voorkom daarnaast dat koudwaterleidingen opgewarmd kunnen worden door bijv. (vloer)verwarmingsleidingen die dichtbij aangelegd zijn. Het isoleren van de koud- en/of warmwaterleiding helpt het opwarmen van de koudwaterleiding voorkomen. Siliconenslangen t/m DN25 kunnen af-fabriek standaard voorzien worden van een isolatiemantel. De optie om deze slangen met isolatiemantel geleverd te krijgen vindt u terug in onze slangenconfigurator.

Op maat gemaakte siliconenslangen

De voordelen van het gebruik van flexibele siliconenslangen komen pas echt tot hun recht als de slang gemaakt is met de juiste fittingen, zodat geen extra verloopfittingen benodigd zijn, de juiste lengte en het juiste aantal. Met de unieke Easy-Fitt slangenconfigurator kunt u ook siliconenslangen geheel naar wens samenstellen, vanaf 1 stuk.

STEL UW OP MAAT GEMAAKTE SILICONENSLANG HIER SAMEN! 

Neem contact met ons op via verkoop@easy-fitt.nl indien u op zoek bent naar een fitting die niet standaard beschikbaar is voor siliconenslangen. Wij gaan graag samen met u op zoek naar de meest geschikte oplossing!

 

Siliconenslangen

OxyBan4-2

   

Garantie

Siliconenslangen hebben standaard 2 jaar fabrieksgarantie, inclusief dekking voor eventuele gevolgschade. Garanties zijn uitsluitend geldig wanneer de slangen volgens de richtlijnen geïnstalleerd zijn. 

In overleg is de garantietermijn voor projecten van professionele installateurs te verlengen naar 5 jaar. Neem hiervoor contact met ons op via info@easy-fitt.nl.


Veelgestelde vragen over siliconen drinkwaterslangen

Heeft u een andere vraag over onze siliconenslangen? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op via info@easy-fitt.nl of +31(0)72 534 5070.

 

Siliconenslangen zijn opgebouwd uit een inwendige gladde siliconenslang met RVS omvlechting in alle maten. De siliconen binnenslang is erg soepel waardoor kortere buigstralen mogelijk zijn met siliconenslang dan met LC-flex slangen. Siliconen drinkwaterslangen zijn tot hogere temperatuur (110°C) te gebruiken dan LC-flex slangen (90°C). LC-flex slangen zijn ook verkrijgbaar in DN32, DN40 en DN50, terwijl siliconen drinkwaterslangen niet groter dan DN25 geproduceerd worden.

LC-flex slangen zijn opgebouwd uit een kunststof (PE) binnenslang met RVS omvlechting. In de maten DN06 t/m DN15 is dit een gladde buis en van DN20 t/m DN50 is dit een gegolfde buis die de flexibiliteit ten goede komt.

Het slangmateriaal van onze siliconen drinkwaterslangen is voorzien van een KIWA keur, maar de compleet samengestelde slang heeft geen KIWA keur.

Onze siliconen drinkwaterslangen (als compleet product, inclusief fittingen) zijn daarentegen wel in alle beschikbare diameters voorzien van DVGW (Duitse drinkwaterkeurmerk), SVGW (Zwitserse drinkwaterkeurmerk), WRAS (Engelse drinkwaterkeurmerk) en DIN EN 13618 (Europese norm voor flexibele slangen in drinkwaterinstallaties)

Het slangmateriaal van siliconen drinkwaterslangen is geschikt een maximumtemperatuur van 110°C. De aan de slang gemonteerde fitting kan de maximale werktemperatuur en/of werkdruk echter beïnvloeden. Neem contact met ons op via info@easy-fitt.nl als u een siliconen drinkwaterslang met John Guest steekverbindingen wilt gebruiken in systemen waarin de werktemperatuur boven de 70°C kan uitkomen.

De maximale werkdruk van het slangmateriaal is afhankelijk van de slangdiameter. Bij de toegestane maximumtemperatuur van 110°C mag het slangmateriaal tot de volgende werkdrukken gebruikt worden:

DN06: Op aanvraag
DN08: 15 bar
DN10: 15 bar
DN13: 15 bar
DN15: 12 bar
DN20: 10 bar
DN25: 10 bar
 

Houd er rekening mee dat de keuze van de aan de slang gemonteerde fitting van invloed kan zijn op de maximale werkdruk, werktemperatuur of de combinatie hiervan. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via info@easy-fitt.nl.

In theorie kunnen siliconen drinkwaterslangen vrijwel oneindig lang gemaakt worden. In de praktijk ontstaan er tijdens het omvlechten van het slangmateriaal echter wel eens foutjes in de omvlechting waardoor dat stuk uit de rol geknipt moet worden. Doorgaans is het mogelijk slangen tot ca. 10 meter te leveren. Indien u slangen nodig heeft die langer zijn dan 10 meter dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons hiervoor mailen via info@easy-fitt.nl of bellen op +31(0)72 534 5070.

De minimale lengte van een (siliconen) slang is afhankelijk van de lengte van de slangdragers. De slangdrager is het deel van de fitting die aan een slang gemaakt wordt, dat ín de slang gestoken wordt en vastgeperst wordt. Kleinere slangdiameters hebben normaal gesproken kortere slangdragers waardoor dunnere slangen ook korter geproduceerd kunnen worden. De minimale lengte is opgenomen in onze slangenconfigurator, waardoor u een melding krijgt als de slang te kort gekozen wordt. Hoe korter de slang gekozen wordt, hoe minder flexibel deze te gebruiken is. Houd altijd rekening met de installatie-instructies. Deze vindt u in de datasheet. Hierin vindt u ook de minimaal benodigde lengte om bijvoorbeeld een 90°, 180° of 360° bocht te kunnen maken.

De minimale buigradius is afhankelijk van de diameter van de slang (DN maat). Voor onze siliconen drinkwaterslangen gelden de volgende minimale buigradii:

DN06: 30 mm
DN08: 30 mm
DN10: 40 mm
DN13: 60 mm
DN15: 70 mm
DN20: 80 mm
DN25: 100 mm

Zie hiervoor ook de datasheet van siliconen drinkwaterslangen.

De prijs van siliconen drinkwaterslangen is uiteraard sterk afhankelijk van de gewenste uitvoering. Bij Easy-Fitt kunt u siliconen slangen volledig naar wens samenstellen en bestellen. U bepaalt zelf:

- Beide aansluitingen
- De slangdiameter
- De slanglengte
- Het aantal (vanaf 1 stuk)

U kunt voor kleine aantallen gratis en vrijblijvend onze unieke online slangenconfigurator gebruiken. Met deze handige online tool kunt u zelf uw slang(en) in logische stappen samenstellen en desgewenst bestellen. Voor grotere projecten kan een speciale projectkorting overeengekomen worden op basis van het benodigde aantal.

Uiteraard kunt u prijzen ook per e-mail (verkoop@easy-fitt.nl) of telefoon (+31(0)72 534 5070) vrijblijvend bij ons opvragen!

De exacte levensduur van een (siliconen) drinkwaterslang is afhankelijk van vele factoren, zoals werktemperatuur en -druk, maar bijvoorbeeld ook omgevingstemperatuur. 

In de regel wordt geadviseerd RVS omvlochten slangen met rubberen of kunststof inlage, dus ook siliconen slangen, na 10-15 jaar preventief te vervangen. 

 

De levertijd van siliconen drinkwaterslangen is sterk afhankelijk van de gekozen uitvoering en het gewenste aantal. Voor kleinere aantallen geldt doorgaans een levertijd van 5-7 werkdagen. In sommige gevallen kunnen losse stuks zelfs binnen 3-4 werkdagen geleverd worden.

Indien het om grotere aantallen gaat (doorgaans vanaf ca. 100 stuks, afhankelijk van de slangdiameter), kan de levertijd oplopen tot 2 à 3 werkweken. Een project met vele honderden of zelfs duizenden slangen en/of speciaal op maat gemaakte fittingen kunnen doorgaans met ca. 6-7 werkweken geleverd worden. Als de verwachte levertijd voor grote projecten te lang is, kan vaak in overleg een deellevering afgesproken worden die eerder geleverd wordt.

Let op: al onze opgegeven levertijden zijn een realistische inschatting op basis van onze ervaring met onze fabriek, met wie wij inmiddels alweer bijna 20 jaar onafgebroken zakendoen. Wij kunnen echter nooit garantie op verwachte levertijden geven.

Nee, in principe liggen er geen RVS omvlochten slangen bij Easy-Fitt op voorraad. Indien de verwachte levertijd te lang is kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen zodat wij u kunnen helpen met zoeken naar alternatieven die sneller leverbaar zijn. Neemt u hiervoor contact met ons op via verkoop@easy-fitt.nl of +31(0)72 534 5070.