Alles over FM en VdS gekeurde sprinklerslangen

Sprinkler met omvlechting

vink-groen FM, VdS, UL, APSAD, CNBOP vink-groen DN25 vink-groen 700, 900 of 1.200 mm vink-groen 1/2" of 3/4" NPT vink-groen 1
Certificaten Inwendige maat Beschikbare slanglengtes Sprinkleraansluiting Minimum aantal

De FM én VdS gekeurde flexibele sprinklerslang

Sprinklerslang met omvlechting   

RVS sprinklerslangen met omvlechting

Onze sprinklerslangen met omvlechting zijn - naast UL, APSAD en CNBOP - ook voorzien van FM én VdS certificaten, en mogen daardoor in vrijwel elke sprinklerinstallatie gebruikt worden. Onze RVS gegolfde sprinklerslangen worden standaard geleverd met de volgende onderdelen:

- RVS gegolfde en omvlochten (AISI304) sprinklerslang, DN25
- Slanglengte naar keuze 700, 900 of 1.200 mm (excl. fittingen)
- M34 wartelmoeren aan beide zijden van de slang
- Overgangsnippel M34 x 1" BSPT buitendraad
- Overgangsnippel M34 x 1/2" of 3/4" NPT binnendraad (t.b.v. sprinklerkop welke NIET inbegrepen is)
- Bevestigingsbeugel (700 mm) incl. 3 bevestigingsklemmen

Bovenstaande materialen zijn ook als losse (vervangings)onderdelen verkrijgbaar.

Certificaten

Onze RVS gegolfde sprinklerslangen met omvlechting zijn voorzien van het internationaal erkende FM certificaat, en daarnaast ook het VdS certificaat. Daarnaast zijn deze omvlochten sprinklerslangen, net als onze sprinklerslangen zonder omvlechting, voorzien van UL (Verenigde Staten), CNBOP (Polen) en APSAD (Frankrijk) keurmerken en dus gegarandeerd van goede kwaliteit.

    

FM Vds UL APSAD CNBOP

Groefkoppeling

 

Bijbehorende groefkoppelingen

Naast sprinklerslangen kan Easy-Fitt u ook een breed assortiment bijbehorende groefkoppelingen aanbieden. Onze groefkoppelingen zijn UL, FM en CNBOP gecertificeerd.

Neemt u voor technische vragen of een vrijblijvende prijsopgave gerust contact met ons op via verkoop@easy-fitt.nl, of bel +31(0)72 534 5070.

   

 

 

   

Veelgestelde vragen over sprinklerslangen

Heeft u een andere vraag over sprinklerslangen? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op via info@easy-fitt.nl of +31(0)72 534 5070.

 

De fittingen voegen in totaal 30 centimeter lengte toe. Inclusief meegeleverde koppelingen is de totale lengte dus als volgt:

Slang 700 mm -> 1.000 mm totaal
Slang 900 mm -> 1.200 mm totaal
Slang 1.200 mm -> 1.500 mm totaal

Onze sprinklerslangen zijn buigbaar RVS gegolfde slangen, en qua flexibiliteit dus niet verglijkbaar met bijvoorbeeld een O2-Stopp of EPDM slang. De slangen hangen daarom na installatie niet door. Met een minimale buigradius van 300 mm zijn RVS omvlochten sprinklerslangen in minder krappe bochten te monteren dan flexibele sprinklerslangen zonder omvlechting.

Houd rekening met het maximaal toegestane aantal 90° bochten:

700 mm lange slang: één 90° bocht
900 mm lange slang: drie 90° bochten
1.200 mm lange slang: drie 90° bochten

Dat kan; alle onderdelen van onze sprinklerslangen zijn los verkrijgbaar. Indien u enkel op zoek bent naar een sprinklerslang, of enkel de bevestigingsbeugel of andere onderdelen, dan zijn die los te bestellen.

Voor het gebruik zijn er technisch geen verschillen; beide typen mogen tot een werkdruk van 200PSI (13,8 bar) bij 150°F (66°C) gebruikt worden, en hebben een barstdruk van ten minste 1.000 PSI (70 bar).

Zowel onze RVS gegolfde als RVS omvlochten sprinklerslangen zijn UL gekeurd. De omvlochten sprinklerslang is naast UL en APSAD ook FM en VdS gekeurd, en daardoor in Nederland vrijwel altijd toepasbaar.

Nee, onze sprinklerslangen zijn onderhoudsvrij.

Nee, onze sprinklerslangen worden zonder sprinklerkop geleverd. Sprinklerkoppen bieden wij (nog) niet aan. Aan onze sprinklerslangen kunnen sprinklerkoppen met 3/4" of 1/2" NPT buitendraad worden gemonteerd.

Normaal gesproken kunnen wij sprinklerslangen (zowel met als zonder omvlechting) en toebehoren binnen 3 à 4 werkdagen leveren. Voor grote projecten met (zeer) grote aantallen kan de levertijd oplopen. Neem voor meer informatie omtrent mogelijke levertijd contact met ons op via verkoop@easy-fitt.nl

De prijs van een sprinklerslang is afhankelijk van de gewenste uitvoering. De beschikbare uitvoeringen en huidige prijzen van onze FM en VdS gekeurde sprinklerslangen kunt u hier in de Easy-Fitt webshop vinden. Neem voor een vrijblijvende prijsopgave van grotere projecten gerust contact met ons op via verkoop@easy-fitt.nl, of bel +31 (0)72 534 5070.